ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ

Целта на тази страница е да ви предпази от евентуални проблеми при закупуването и носенето на вашите дрехи. Предлагаме ви няколко съвета, чрез които да ви насочим към правилен избор при покупка и отстраняване на неизбежните петна.

Едно от най-важните неща при закупуването на дрехи е да се проверяват етикетите със знаците на които са показани начините за почистване на определените материи.

Има дрехи ‘еднодневки’. Те не подлежат на почистване, a практически стават негодни за носене след определено време.

Ако дрехата има ценни за вас копчета, уведомете служителя в химическото чистене, или ги отстранете предварително.

Никога не перете замърсената дреха преди да сте се консултирали със специалист. Перилният препарат, който използвате в домашни условия фиксира петната, което прави отстраняването им много трудно или невъзможно.

Ако дрехата е скъсана, уведомете служителя. Материята може да се повреди повече.

Ако дрехата е с неясен произход, или с некачествен, то тогава не може да се разчита на знаците за почистване на 100%. Има неверни етикети.

Пазете велурените дрехи от вода. Петната не могат да се отстранят. Например, ако ви навали дъжд.

Проверете дали Вашата дреха подлежи на химическо почистване – това трябва да е обозначено на етиката й. При липса на такъв знак почистването се изпълнява без гаранция, като фирмата не носи отговорност за качеството на услугата.

Ако имате съмнения относно коректността на производителя и верността на обозначенията за пране и почистване на облеклата – в ателието ни за химическо чистене ще Ви посъветват как да се отнасяте с конкретната дреха. На всяка дреха преди да се обработи се правят необходимите тестове на подгъв или резервно парче от същата материя.

Почистете зимните дрехи преди да ги приберете за летните месеци. Така по-лесно ще бъдат отстранени замърсяванията по тях, отколкото ако направите това наесен, когато ще ги ползвате отново. Химическата обработка Ви гарантира и предпазването им от молци.

Не се опитвайте да перете сака и подобни връхни дрехи, защото има опасност да се свият или деформират. Съветваме Ви при най-малкото съмнение, за възможна повреда на дрехата при пране да се консултирате с наш служител.

Това са само част от съветите които можем да Ви дадем, за да избегнете трайното похабяване на дрехите си. За всякакви други въпроси не се колебайте да се свържете с нас. 

Свържете се с нас